Shopping cart
Kundservice
Min sida
Våra resmål
Våra resmål - startsida
HITTA RESMÅL
Resmål via kartan
Resmål via lista
HITTA BOENDE
Hur vill du bo?
Lägenhet
Hotell
Semesterhus
GRUPPRESOR
Gruppresor
HUR VILL DU BO?
Översikt
Modernt och bekvämt
Familjeklassiker
Barnsligt kul
Jättemysigt
Boutique
Härligt barnfritt
Aktiv avkoppling
Mat- och vingårdar
Fira tillsammans
Borta länge
Din egen pool
Allergivänligt
Romantik
Budget
Superdeal
POPULÄRA RESOR
Barnkul
Skidresor
Sol och bad - sommar
Sol och bad - vinter
Storstad
Minisemester
LEGOLAND® Billund Resort
Disneyland® Paris
Så reser du
Så reser du - startsida
Transport
Bil
Färja/bro
Flyg
Hyrbil
Planeringsverktyg
Erbjudande
Erbjudande - startsida
Superdeals
Nyhetsbrev
Presentkort
Sista minuten
Om oss
Om oss - startsida
Fakta och siffror
Kvalitetsarbete
Arbeta hos Sembo
Pressinformation
Resevillkor
Resegaranti
SRF:s villkor för paketresor
Försäkring
Priser
Personuppgiftspolicy
Betala med Captum
Sök och boka resa
Boende
Flyg
Flyg + Boende
Färja + Boende
Färja/Bro
»
Våra resmål
»
Irland
»
Irländska städer
»
Dublin
» Mat & dryck
Mat & dryck i Dublin
Mat & dryck
30 år som researrangör
En del av Stena Line
Delbetala din resa
Prisgaranti på boende
97% nöjda kunder
Tel: 042 - 37 85 00
Sevärt
Shopping
Muséer
Mat & dryck
Värt att veta
Utflykter
Nöjen
Mat & Dryck
Var du än väljer att äta och vilken typ av måltid du än intar så kan du vara säker på att få generösa portioner.
En traditionell irländsk frukost, som serveras både på hotell och Bed & Breakfast, är av samma typ som English Breakfast. Här ingår stekt korv, blodpudding, bacon och ägg, bröd av olika slag och kanske en grillad tomat eller annan grönsak.
Lunchen består för en dublinbo ofta av en lätt måltid, exempelvis några skivor rökt lax på grovt bröd eller en soppa. Man sparar gärna huvudmålet till kvällen, vilket ju inte är så konstigt med tanke på frukosten. Men pubarna serverar fortfarande ofta stora och prisvärda varmrätter. Det kan vara fisk eller kött tillsammans med grönsaker och potatis i stora lass. Numera förekommer också modernare rätter, som pasta och pajer. Vissa har specialiserat sig på stekt kött i olika former.
Du kan också få prisvärd mat på tesalonger och kaféer. Här serveras lunchtid smörgåsar med t ex färskost och kött, eller en salladstallrik med den populära rökta laxen.
Fish and chips kan du få när som helst på dygnet. Populär lunchmat och en bra avslutning på en givande pubrunda. Irland är en fiskenation och utbudet av färsk fisk är stort.
I Dublin serveras lunchen vanligen 12-14.30 och middagen från 18.30 till 22 eller något senare.